Mainos
Mainos

Espanjalaisten rauhanturvaajien kuolema olisi voitu estää

Panssariajoneuvossa ei ollut laitteita, joka ehkäisee kaukolaukaisemisen toiminnan ajoneuvon lähellä.

Espanjalaisen El Pais -päivälehden mukaan viikonloppuna kuolleiden espanjalaisten rauhanturvaajien panssariajoneuvossa oli puutteita. Lehden mukaan ajoneuvossa ei ollut laitetta, joka ehkäisee räjähteiden laukaisemisen kauko-ohjauksella ajoneuvon lähellä.

Esimerkiksi Afganistanissa toimivien espanjalaisten rauhanturvaajien ajoneuvoista laitteisto löytyy, mutta Libanoniin sitä ei vielä ole saatu. Laite lähettää radiosignaalia, joka ehkäisee kaukolaukaisimien toiminnan.

El Paisin mukaan laitteita ei juuri löydy muidenkaan rauhanturvaajien ajoneuvoista. Muun muassa suomalaisten rauhanturvaajien kalustosta laitteet puuttuvat.

YK:n Unifil-rauhanturvajoukkojen päämajassa ei oltu tyytyväisiä lehden paljastuksesta, sillä sen pelätään houkuttelevan lisää hyökkäyksiä rauhanturvaajia vastaan.

Kuusi espanjalaista rauhanturvaajaa sai surmansa Etelä-Libanonissa sunnuntaina, kun heidän panssariajoneuvonsa tuhottiin kauko-ohjattavalla räjähteellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme