Mainos
Mainos

Espanjan erottama Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont ei suostu väistymään syrjään

Espanjan keskushallinnon tänä aamuna tehtävästään erottama Katalonian aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont kieltäytyy astumasta syrjään.

Espanjan tiedotusvälineissä näytettiin iltapäivällä hänen aamulla nauhoittamansa videoviesti, jossa hän sanoo, ettei aio jättää tehtäväänsä Espanjan keskushallinnon määräyksestä huolimatta.

Puigdemont kertoo jatkavansa taisteluaan alueen itsenäisyydestä ja pyytää kansalaisia vastustamaan artiklan 155 käyttöönottoa Kataloniassa. Artikla sallii maan keskushallinnon ottaa hallintaansa itsehallintoalueen, joka ei noudata Espanjan perustuslakia. 

Jos Puigdemont ei suostu jättämään tehtäväänsä suosiolla, voi hän saada virkarikoksesta 1-3 vuotta vankeutta.

Puigdemontilla on kuitenkin muitakin ongelmia oikeuslaitoksen kanssa. Häntä ja Katalonian niin ikään erotettua kakkosmiestä Oriol Junquerasia saattavat nimittäin odottaa syytteet kapinoinnista Espanjan keskushallintoa vastaan. Enimmäisrangaistus kapinasta on 30 vuotta vankeutta, ja mahdollista syytteidennostoa pohditaan seuraavan kerran maanantaina. 


Katalonian johtoa erotettu

Espanjan keskushallinto erotti Katalonian alueparlamentin johdon tänä aamuna. Lähtöpassit saivat myös kymmenet eri tehtävissä toimivat korkeat virkamiehet ja muut itsenäisyyttä ajaneet toimijat ja luottomiehet. Myös alueen poliisijohtoa on vaihdettu. 

Kataloniaa johtamaan nimitettiin aiemmin päivällä Espanjan varapääministeri Soraya Sáenz de Santamaría hallitsevasta Kansanpuolueesta (Partido Popular).


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme