Mainos
Mainos

Espanjan hallitus haluaa rajoittaa aborttioikeutta

Espanjan hallitus haluaa rajoittaa naisten oikeutta aborttiin. Jos hallituksen esitys menee läpi, se on ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun eurooppalainen maa kiristää aborttilainsäädäntöään. 

Espanjan nykyinen konservatiivihallitus esittää, että abortti olisi laillinen vain, jos raskaus uhkaa naisen fyysistä tai psyykkistä terveyttä tai jos raskaus on seurausta raiskauksesta. 

Aborttilainsäädännön kiristäminen oli konservatiivipuolue PP:n johtajan, nykyisen pääministerin Mariano Rajoyn keskeisiä vaalilupauksia. 

Rajoy on jatkanut lakimuutoksen ajamista, vaikka mielipidekyselyjen mukaan espanjalaisten enemmistö on sitä vastaan.  

Aloite on kirvoittanut Espanjassa mielenosoituksia puolesta ja vastaan. Se jakaa myös Rajoyn omaa puoluetta. Osa PP:n vaikutusvaltaisista jäsenistä on ilmoittanut julkisuudessa, ettei tue lainmuutosta. 

Sen verran tulenarka aborttikysymys on, että hallitus lykkäsi lakiesityksen käsittelyä parlamentissa eurovaalien yli kesäkuulle. Konservatiiveilla on parlamentissa enemmistö, joten esityksellä on hyvät mahdollisuudet mennä läpi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme