Mainos
Mainos

Espanjan pääministeri keskeytti lomansa metsäpalojen vuoksi

Tähän mennessä Espanjan paloissa on kuollut kuusi ihmistä. Metsää on palanut maan luoteisosassa yli 10 000 hehtaaria.

Espanja on pyytänyt Euroopan unionilta apua Galician maakunnassa riehuvien yli sadan metsäpalon sammuttamiseen, ja maan pääministeri keskeytti lomassa vieraillakseen alueella.

Espanja pyytää EU:lta kolmea sammutuslentokonetta, viittä helikopteria ja 20 paloautoa tulimeren taltuttamiseen. Poliisin mukaan lähes puolet paloista on tahallaan sytytettyjä. Kuusi ihmistä on pidätetty tuhopoltoista epäiltyinä.

Pääministeri Jose Luis Zapatero teki päätöksensä keskeyttää lomansa Lanzarotella sen jälkeen kun oppositiossa oleva keskustaoikeistolainen kansanpuolue oli syyttänyt häntä tilanteen huonosta hoidosta.

Korintin maakunnassa Etelä-Kreikassa palomiehet saivat puolestaan tänään ainakin 300 hehtaaria metsää ja maatalousmaata tuhonneen suurpalon hallintaan. Pelastusviranomaisten mukaan eri puolilla maata eilisen jälkeen on syttynyt 66 paloa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme