Mainos
Mainos

Espanjan pääministeri yllätti - hallitus uuteen uskoon

Laman kanssa painiva Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero ilmoitti yllättäen sekoittavansa hallituksen pakan uusiksi.

- Nyt kun budjetti on saatu valmiiksi, taloudellinen epävarmuus on ohi. Nämä muutokset tulevat edesauttamaan vielä suurempia reformeja, Zapatero sanoi tiedotustilaisuudessa.

Sisäministeri Alfredo Perez Rubalcaba, jota on pidetty Zapateron mahdollisena seuraajana, nimitettiin varapääministeriksi. Rubalcaba pitää myös sisäministerin paikan.

Toinen Merkittävä muutos on pitkän linjan ulkoministerin Miguel Angel Moratinosin korvaaminen terveysministeri Trinidad Jimenezillä. Moratinos on ollut Espanjan ulkoministeri vuodesta 2004 lähtien.

Zapatero ilmoitti myös lakkauttavansa tasa-arvo- ja asuntoministerin pestit. Tämän hän ilmoitti olevan osa hallituksen säästöohjelmaa.

Zapateron sosialistipuolueen kannatus on hiljattain laskenut alle 30 prosenttiin, eli alimmilleen koko hallituskauden aikana.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme