Mainos
Mainos

Espanjan poliisia syytetään liiallisesta voimankäytöstä – videolla poliisi heittää naisen alas portaita: "Puolustamme lakia"

Espanjan poliisi on kommentoinut sitä vastaan esitettyjä syytöksiä liiallisesta voimankäytöstä Katalonian itsenäisyysäänestyksen aikana tänään.

Poliisi ilmoitti Twitter-tilillään, että se vastustaa ahdistelua ja provokaatioita ottaen huomioon, että se tekee töitä lain puolustamiseksi.

Videoita poliisin kovista otteista leviää niin sosiaalisessa mediassa kuin YouTubessakin. Yhdellä LaVanguardian YouTube-tilillä julkaistulla videolla mellakkapoliisi riuhtaisee äänestyspaikalle jonottavan naisen portaista ja heittää naisen alas.

Poliisi on tehnyt rynnäköitä useille äänestyspaikoille ja takavarikoinut äänestysuurnia. Pelastusviranomaiset ovat kertoneet hoitaneensa 38:aa ihmistä, jotka ovat loukkaantuneet poliisin käytettyä voimatoimia.

Useiden medioiden ja silminnäkijälähteiden mukaan poliisi on myös ampunut kumiluoteja ihmisiä kohti.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme