Mainos
Mainos

Espanjassa maanjäristys - useita kuollut

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut maanjäristyksessä Espanjassa, kertoo maan hallitus. Kahden ihmisen kerrotaan myös loukkaantuneen vakavasti. Kuolleista yksi oli alaikäinen.

5,1 magnitudin järistys iski Lorcan kaupunkiin Murcian alueella Kaakkois-Espanjassa.

Sanomalehti El Paisin mukaan maanjäristys muun muassa romahdutti maantietunnelin ja kaksi rakennusta Lorcassa. Lisäksi se aiheutti halkeamia useisiin rakennuksiin ja teihin. Järistyksessä vaurioitui ainakin vanhoja kirkkoja ja hallintorakennuksia.

Juan Carlos I -kadulla asuvan henkilön mukaan heidän kotikatuunsa tuli myös suuri halkeama. Ihmiset olivat rynnänneet kaduille järistyksen jälkeen, sillä he pelkäsivät jälkijäristyksiä.

Armeija määräsi hätäapujoukkonsa paikalle auttamaan maanjäristyksen uhreja ja korjaamaan sen aiheuttamia tuhoja.

Maanjäristys iski paikallista aikaa seitsemältä illalla, ja sen keskus oli kilometrin syvyydessä. Lorcalaisten mukaan järistys tuntui selvästi.

– Ensin maa liikkui voimakkaasti ja meteli oli kova, mikä aiheutti pelkoa. Taloissa astiat putoilivat ja huonekalut kaatuilivat, paikalliset kertoivat El Paisille.

Lorcassa asuu noin 90 000 ihmistä.

Seismologian instituutin mukaan maa on järissyt alueella tänään jo kahdesti. Murcia on yksi Espanjan maanjäristysherkimmistä alueista.

Lähetystö: uhreissa ei suomalaisia

Suomen Madridin-suurlähetystön mukaan Lorcan maanjäristysten uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

- Ei kuolleissa eikä ilmeisesti myöskään loukkaantuneissa, lähetystöstä kerrotaan.

- Olemme kaikin keinoin etsineet tietoja suomalaisista jotka olisivat voineet olla Lorcassa, esimerkiksi bussiretkellä, mutta onneksi siellä ei ilmeisesti ollut ei ollut ketään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme