Mainos
Mainos

Espanjassa marssittiin Etaa vastaan

Ympäri Espanjaa on marssittu baskijärjestö Etaa vastaan.

Zaragozassa Espanjassa yli 300 000 ihmistä osallistui eilisiltana marssiin, jolla osoitettiin mieltä hallitsevan kansanpuolueen paikallisen johtajan sunnuntaista murhaa vastaan. PP-puolueen Aragonin alueen johtaja Manuel Gimenez Abad ammuttiin kuoliaaksi, kun hän oli matkalla jalkapallo-otteluun yhdessä poikansa kanssa. Murhasta syytetään Etaa, vaikkei baskien separatistijärjestö olekaan virallisesti ottanut vastuuta teosta.

Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar johti kulkuetta Zaragozan halki. Samanlaisia mielenosoituksia järjestettiin myös muissa suurissa kaupungeissa. Abad surmattiin vain viikkoa ennen kuin baskialueella järjestetään erittäin tärkeinä pidetyt alueparlamenttivaalit.

Sunnuntainen murha oli seitsemäs Etan tänä vuonna tekemä ja 30:s sen jälkeen, kun järjestö joulukuussa 1999 ilmoitti lopettavansa tulitaukonsa.

(STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme