Mainos
Mainos

Espanjassa paljastui mittava rahanpesuvyyhti

Rahanpesujutussa saattaa olla kytköksiä venäläiseen öljy-yhtiöön Jukosiin. Pidätettyjen joukossa on myös yksi tai useampia suomalaisia.

Espanjan poliisi on paljastanut rahanpesuvyyhdin, jolla saattaa olla maan viranomaisten mukaan kytköksiä venäläiseen Jukos-öljy-yhtiöön. Rahanpesuepäilyt koskevat yhteensä noin 250:tä miljoonaa euroa, Espanjan sisäministeriö ilmoitti.

Tapausta tutkivat viranomaiset ovat pidättäneet Costa del Solissa 41 henkilöä. Uutistoimisto Reutersin mukaan pidätettyjen joukossa on myös yksi tai useampia suomalaisia. Muiden pidätettyjen kerrottiin olevan kansallisuudeltaan espanjalaisia, ranskalaisia, venäläisiä ja ukrainalaisia.

Poliisi takavarikoi pidätysten yhteydessä muun muassa kymmeniä loistoautoja. Tapauksen tutkimukset alkoivat syyskuussa 2003. Espanjan sisäministeriön mukaan rahat saattoivat olla lähtöisin Jukosista, mistä valuuttaa näyttää virranneen erääseen hollantilaiseen yhtiöön ja sieltä edelleen Espanjaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme