Mainos
Mainos

Espanjassa palkat jäädytettyinä useita vuosia – vihdoin luvassa lisää palkkaa

Espanjalaiset työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat viimein päässeet sopuun palkkojen korotuksista. Palkkatasot ovat olleet jäädytettyinä kolmen vuoden ajan Espanjan taloustilanteen takia.

Sopimuksen myötä palkat voivat nousta tämän vuoden aikana prosentilla ja vuonna 2016 1.5 prosentilla. Sopimuksen solmivat lopulta yrittäjienliitto CEOE ja Cepyme, joka edustaa pieniä ja keskikokoisia yrityksiä, sekä suurimmat ammattiliitot UGT ja CCOO.

Sopimus kattaa seuraavat kolme vuotta, mutta vuoden 2017 korotuksia siinä ei ole eritelty.

– Tämä sopimus heijastaa taloudellista todellisuutta, sanoo CEOE:n johtaja, Juan Rosell, tiedotustilaisuudessa viitaten taloustilanteen toipumiseen yhdessä vähittäiskaupan hintojen laskun kanssa.

Euroalueen neljänneksi suurin talous palasi nousuun vuonna 2014, kun sen BKT kasvoi 1.4 prosentilla viiden vuoden laskun jälkeen. Samaan aikaan vähittäiskaupan hinnat ovat olleet laskussa vuoden 2014 kesäkuusta asti.

Espanjan työmarkkinat pysyvät kuitenkin vaikeuksissa. Työttömyysprosentti on yhä lähes 24 prosenttia, joka on euroalueen korkein heti Kreikan jälkeen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme