Mainos
Mainos

Espanjassa pidätettiin ääri-islamilaisia

Ratsioissa oli mukana yli 500 poliisia.

Espanjan viranomaiset ovat pidättäneet 16 epäiltyä islamilaisten äärijärjestöjen jäsentä. Asiasta kertoi maan sisäministeriö.

Pidätetyistä viisi on viranomaisten mukaan kytköksissä viime vuoden Madridin pommi-iskuun. Lopuilla epäillään olevan yhteyksiä radikaaliin Ansar al-Islam-ryhmään. Tämän ryhmän uskotaan puolestaan toimivan yhdessä kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarqawin kanssa, joka on Irakin verisimpien iskujen takana.

Ratsioissa oli mukana yli 500 poliisia. Pidätyksiä tehtiin Madridin, Barcelonan ja Valencian kaupunkien ympäristössä sekä Andalusian maakunnassa ja Ceutan hallintoalueella Marokossa.

Myös Saksassa pidätettiin eilen kolme Ansar al-Islamin jäsentä. Espanjan ratsiat eivät kuitenkaan ole välttämättä yhteydessä näihin pidätyksiin.

Viime vuoden maaliskuussa Atochan rautatieasemalle Madridissa tehdyssä iskussa kuoli 191 ihmistä ja haavoittui yli 1900. Kyseessä oli pahin Espanjassa koskaan tehty terrori-isku.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme