Mainos
Mainos

Espanjassa useampi aloittaa pilvenpolton kuin tupakoinnin

Espanjassa kannabis houkuttaa uusia käyttäjiä jo enemmän kuin savukkeet.

Terveysministeriön tutkimuksen mukaan toissa vuonna kannabiksen käytön aloitti noin 170 000 espanjalaista, kun tupakan polton aloittajia oli runsaat 140 000. Uusista kannabiksen käyttäjistä yli kolmannes oli 15–17-vuotiaita.

Kaiken kaikkiaan kannabiksen käyttäjien lukumäärä oli hienoisessa laskussa, mutta päivittäin ainetta käyttävien määrä sen sijaan nousi.

15–64-vuotiaista espanjalaisista runsaat 9 prosenttia kertoi polttaneensa kannabista viimeksi kuluneen vuoden aikana. Päivittäiskäyttäjiä espanjalaisista on vajaat kaksi prosenttia. Terveysministeriön tutkimuksen mukaan ongelmakäyttäjiksi voidaan luokitella yli 700 000 espanjalaista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot