Mainos
Mainos

Estävätkö paralympialaiset Venäjän sotatoimet Ukrainassa?

Krimin niemimaan kiristyvää tilannetta seurataan jännityksellä myös Sotshissa, jossa on tarkoitus kilpailla ensi perjantaista alkaen paralympialaisissa.

Kansainvälinen paralympiakomitea muistutti eilen uutistoimisto AP:lle, että olympiarauha sitoo kisojen isäntämaata Venäjää sotatoimilta. Rauha on sinetöity YK:n päätöksellä.

– Toivomme olympiarauhan hengen mukaista ratkaisua, paralympiakomitea tiedotti.

Paralympialaiset käydään Sotshissa 7.–16. maaliskuuta.

Venäjä on toimittanut tuhansia sotilaitaan Ukrainaan Krimin niemimaalle, jossa Venäjällä on laivaston tukikohta sekä useita venäläisiä asukkaita. He ovat sanojensa mukaan turvaamassa venäläisten turvallisuutta alueella. Venäjän parlamentti antoi eilen presidentti Vladimir Putinille luvan käyttää venäläisiä joukkoja Ukrainassa. Venäjä on kyseenalaistanut Ukrainan pääkaupungissa viime viikolla tapahtuneen vallankaappauksen laillisuuden.

Venäjä on rikkonut olympiarauhaa aiemminkin. Vuoden 2008 Pekingin kesäkisojen aikana Georgia ja Venäjä sotivat viisi päivää Etelä-Ossetian alueesta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme