Mainos
Mainos

Estelle-laiva jatkaa matkaansa varoituksista huolimatta

Estelle-laiva jatkaa matkaansa kohti Gazaa, vaikka Norjan viranomaiset vetoavat matkanteon keskeyttämiseksi. Norjan ulkoministeri Espen Barth Eide sanoi VG-lehden haastattelussa, että Israelin merisaartorenkaaseen tunkeutuminen on vaarallista.

– Mielenkiintoista, koska meillä on norjalaisia laivalla. He eivät varmasti ole yhtään innoissaan tästä suhtautumisesta, laivan kapteeni Mika Jämiä totesi kuultuaan asiasta STT:ltä puhelimitse.

Avustustarvikkeita kuljettavan Estellen kyydissä on yksi entinen ja viisi nykyistä kansanedustajaa. Heistä kaksi on Kreikasta, loput Ruotsista, Norjasta, Espanjasta ja Kanadasta. Suomesta miehistöön kuuluu päällikkö Jämiän lisäksi puosu Veli-Matti Koivisto.

Laivan odotetaan saapuvan saartorenkaan rajalle lauantaina. Jämiän mukaan matkanteko on sujunut ja provosoitumaton mieliala säilynyt.

– Suhtaudumme vakavuudella Israelin armeijaan, mutta oletamme heidän olevan ammattilaisia eikä käyttävän väkivaltaa turhaan, hän sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme