Mainos
Mainos

Estelle-laivan päällikkö: Kreikan merivartiosto yrittää pysäyttää meidät

Suomen lipun alla purjehtiva Estelle-laiva on tällä hetkellä noin seitsemän mailia Kreetan eteläpuolella. Kohti Gazaa etenevä laiva pääsee navakan vastatuulen vuoksi etenemään noin kolmen solmun nopeudella. Haastetta matkantekoon ovat antaneet myös myrsky sekä Kreikan merivartiosto.

–Kreikan merivartiosto vaati tänään pääsyä laivalle. Sanoin, ettei heillä ole tänne mitään asiaa, koska purjehdimme kansainvälisellä merialueella. Tuolla he nytkin tarkkailevat meitä. Ei tässä kuitenkaan katastrofia ole, eikä he nyt kimppuun ole tulossa, laivan päällikkö Mika Jämiä kertoo.

Estelle-laivan miehistö ei uskaltanut ohjata laivaa Kreetan pohjoispuolelle. Laivan päällikön mukaan aluksia pysäytetään alueella tiheään.

–He ovat pysäyttäneet kymmeniä aluksia, jotka ovat matkalla Gazaan. Osan satamissa ja osan merellä. Kreikkalaiset ovat saattaneet väittää, että se on heidän omaa aluettaan. Siksi pysyimme mieluummin myrskyssä, kuin olisimme menneet sinne, Jämiä jatkaa.

Tällä hetkellä matkaa Gazaan on noin 500 mailia. Perille pääsy riippuu tuulista.

– Jos tuuli muuttuu vastatuulesta myötätuuleksi, voimme hyvinkin päästä 7-8 solmun nopeuteen. Ja onhan tällä pelillä päästy yli kymmenen solmun nopeuteen, Jämiä kertoo.

Estelle-aluksen tarkoituksena on viedä palestiinalaisille avustustarvikkeita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme