Mainos
Mainos

Estrada jättää erovaatimukset huomiotta

Filippiinien presidentti Joseph Estrada ei välitä opposition erovaatimuksista. Maassa vaaditaan kuitenkin yhä kiivaammin presidentin eroa.

Filippiinien roomalaiskatolisen kirkon edustajan mukaan maan korkein oikeus nimittää varapresidentti Gloria Macapagal Arroyon presidentiksi aamukuudelta Suomen aikaa, erosi Estrada sitä ennen tai ei.
Opposition asettama takaraja eroamiselle umpeutui keskiyöllä Suomen aikaa.

Presidentti Joseph Estradan turvallisuuspäällikkö taas on varoittanut mielenosoittajia verilöylystä, mikäli he tunkeutuvat palatsiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan arviolta 50 000 ihmistä on marssinut presidentinpalatsin luo pakottaakseen Estradan eroamaan. Presidentin kerrotaan nauttineen samaan aikaan aamiaista perheensä kanssa.

Presidentin on epäilty suunnitelevan maastalähtöä, kun palatsista poistui illalla panssariajoneuvokolonna. Estradan entinen poliittinen neuvonantaja kuitenkin vakuutti, että presidentillä ei ole aikomustakaan lähteä maasta.

Korruptiosyytteissä ryvettyneen Estradan kriisi syventyi eilen, kun useita keskeisiä ministereitä ja kenraaleja erosi ja vaati myös Estradan eroa.
(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme