Mainos
Mainos

Et ole ehkä nähnyt ennen tällaista jääkiekkoa

Yhdysvalloissa metsästämässä ollut mies bongasi erikoisen näyn Pohjois-Dakotassa.

Eläkkeellä oleva George Loegering löysi nimittäin Cheynnejoesta täydellisen ympyrän muotoisen ison ”jääkiekon” , joka pyöri ympyrää virtauksen mukana.

Loegering julkaisi videon löydöstään netissä tällä viikolla.

– Katsomme Cheynnejokea tässä, Loegering kuvaili.

– Juuri sillalta lähteen päin on täydellinen jääympyrä, luultavasti noin 15 metriä (50 jalkaa) halkaisijaltaan ja se pyörii joessa. Todella hämmästyttävä ihme. Minulla ei ole hajuakaan miten se on syntynyt, mutta siinä se pyörii.

Paikalliset meteorologit arvelevat, että kiekko oli syntynyt viikonloppuna vallinneen sankan kylmän ilman ja joessa olleen pyörteen yhteisvaikutuksesta.

Viikonloppuna alueelle oli saapunut ennätyskylmää ilmaa, joka oli ryhtynyt jäädyttämään jokea, meteorologi Greg Gust kertoo.  Koska joen vesi oli kuitenkin ollut suhteellisen lämmintä, jäätyminen ei tapahtunut hetkessä. Tämän jälkeen kelluvia jäänpalasia oli todennäköisesti ajautunut pyörteeseen ja alkanut pyöriä siellä ympyrää muodostaen lopulta ison kiekon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme