Mainos
Mainos

ETA ilmoitti jatkavansa tulitaukoa

Baskien ETA-sissijärjestö vahvisti varhain tänäaamuna jatkavansa jo viisi kuukautta kestänyttä yksipuolista tulitaukoaan.

ETA ilmoitti nähneensä "toiveikasta kehitystä" niiden viiden kuukauden aikana, jolloin tulitauko on ollut voimassa. ETA ilmoitti kuitenkin viimeisimmässä kommunikeassaan kieltäytyvänsä edelleen luovuttamasta aseitaan. Järjestö ei myöskään ilmaissut sanallakaan, onko sen lopullinen luopuminen aseellisesta taistelusta itsenäisen Baskimaan puolesta tullut lähemmäs.

ETA:n lausunto tuli vain kaksi päivää sen jälkeen, kun espanjalainen televisioasema kertoi, että ETA-sissit aikovat ilmoittaa toukokuussa luopuvansa lopullisesti 30-vuotisesta taistelustaan itsenäisen Baskimaan puolesta.

Vaikka Espanjan hallitus on myöntynyt Baskialueiden laajaan autonomiaan, se on ilmoittanut ettei se tule koskaan sallimaan alueiden eroamista Espanjasta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme