Mainos
Mainos

ETA:n ja Espanjan hallituksen neuvottelut jumissa

Baskiseparatistinen sissijärjestö ETA on ilmottanut keskeyttäneensä neuvottelut Espanjan hallituksen kanssa. Samalla järjestö ilmoitti kuitenkin jatkavansa viime syyskuussa julistamaansa tulitaukoa ja jättävänsä oven auki tulevia neuvottelukontakteja varten.

ETA julkisti kommunikeansa vain päivä sen jälkeen, kun Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar syytti baskijärjestöä rauhanprosessin viivyttämisestä sanomalla, että ETA:n sissit "pelkäävät rauhaa".

ETA vahvisti Espanjan hallituksen väitteen, jonka mukaan kapinalliset ovat vetäytyneet tämän kuun lopulle sovitulta rauhanneuvottelujen toiselta kierrokselta. Samalla baskijärjestö syytti hallitusta neuvottelujen keskeytymisestä ja rauhanprosessin käyttämisestä yleisen mielenpiteen manipuloimiseen kevään 2000 vaaleja varten.

Julkilausumassaan ETA totesi kuitenkin, että se on valmis palaamaan neuvottelupöytään mikäli Espanjan hallitus muuttaa asennoitumistaan rauhanprosessiin myönteisemmäksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme