Mainos
Mainos

Eta tunnusti sarjan murhaiskuja

Baskien separatistijärjestö Eta on tänään ilmoittanut olevansa vastuussa sarjasta Espanjassa viime aikoina tehtyjä hyökkäyksiä.

ETA:n aktiivijäseniä

Eta tunnustaa olevansa yhden murhan, murhayrityksen ja viiden pommi-iskun takana.

Eta on nyt tunnustanut yhtä lukuun ottamatta kaikki tänä vuonna tehdyt iskut, joista sitä epäilty. Baskilehti Garassa julkaistussa lausunnossa Eta tunnusti asettaneensa pommin yhteen Baskimaalla sijaitsevaan diskoon, koska se järjestön mukaan toimi huumekaupan keskuksena.

Eta ei maininnut julkilausumassaan lainkaan tuoreinta iskua, josta järjestöä epäillään. Katalonialainen, kansanpuoluetta edustava paikallispoliitikko Jose Luis Ruiz Casado ammuttiin eilen Sant Adria de Besosin rannikkokaupungissa Barcelonan lähistöllä.

Eilisen isku mukaan lukien Eta on tappanut jo 13 ihmistä sen jälkeen kun se joulukuussa lopetti 14 kuukautta kestäneen tulitaukonsa. Etan yli kolme vuosikymmentä kestäneessä taistelussa itsenäisen baskivaltion saavuttamiseksi on saanut surmansa liki 800 ihmistä.
(Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme