Mainos
Mainos

Etelä-Afrikassa kohu lasten ehkäisyruiskeista

Etelä-Afrikassa Port Elizabethin kaupungissa koululaisille on annettu ehkäisyruiskeita tyttöoppilaiden raskauksien varalta. Koulun harjoittama ehkäisyohjelma on herättänyt suuttumusta vanhemmissa. Kokeilumielessä annettuja ruiskeita ovat saaneet jopa alle 12-vuotiaat tytöt.

Alueellisen terveysviranomaisen mukaan kiistanalaisessa ohjelmassa on mukana 18 tyttöoppilasta Emzomncanen alakoulusta. Paikallisen terveydenhuollon edustajan mukaan kaikki lapset ovat jo seksuaalisesti aktiivisia. Kokeilun tarkoituksena on varoittaa teiniraskauksien vaaroista.

Eteläafrikkalainen sanomalehti The Herald kertoo, että tyttöjen vanhemmille oli kerrottu lasten saavan vain valistusta kuukautisista ja ehkäisystä.

–Olen huolissani siitä, miten tämä vaikuttaa tyttäreeni, sillä hänen kuukautisensa eivät ole vielä edes alkaneet, sanoi Nandipha Ngalo, jonka 11-vuotias lapsi on yksi ruiskeen saaneista.

– Etelä-Afrikassa tytöillä on oikeus ehkäisyyn ilman vanhempien lupaa 12. ikävuodesta alkaen, kertoo Ann Skelton Pretorian yliopistolta.

Maan terveysministeriön maaliskuisen tiedonannon mukaan 12–17-vuotiaat tytöt ovat suurimmassa riskissä joutua raiskatuiksi. Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Etelä-Afrikassa tapahtuu raiskaus joka 26. sekunti.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme