Mainos
Mainos

Etelä-Euroopan helleaalto hellittää, metsäpalot jatkuvat

Vaikka lämpötilat ovat laskussa Etelä-Euroopassa, maastopalojen alta on jouduttu tänäänkin evakuoimaan ihmisiä muun muassa Kanarialla. Bulgariassa ja Italiassa on pidätetty useita ihmisiä maastopalojen sytyttämisestä epäiltyinä.

Etelä-Eurooppaa viikon koetellut helleaalto on hellittämässä, mutta useissa maissa raivoavat yhä helteen mukanaan tuomat maastopalot.

Kanariansaarilla viranomaiset ovat evakuoineet Gran Canarian keskiosista useita ihmisiä. Myös La Gomerassa kymmeniä ihmisiä vietiin turvaan muutamiksi tunneiksi Garajonayn kansallispuiston lähistöllä riehuneen metsäpalon takia.

Bulgariassa noin 7000 palomiestä ja 2500 sotilasta on jatkanut maastopalojen sammutusta lähes 45 asteen helteessä. Viikon kuluessa on Bulgariassa ehtinyt palaa 23 000 hehtaaria metsää ja viljelysmaita.

Bulgarian viestimien mukaan maastopaloihin liittyvissä turmissa on kuollut neljä ihmistä. Bulgarian poliisin mukaan neljätoista ihmistä on pidätetty epäiltyinä palojen sytyttämisestä.

Eri puolilla Makedoniaa riehuu ainakin 30 maastopaloa. Useat maat, mm. Saksa, Venäjä ja Norja, ovat lähettäneet helikoptereita ja lentokoneita avustamaan sammutustöissä.

Kreikassa lähes 300 palomiestä oli sammuttamassa useita maastopaloja maan luoteisosassa.

Italian viranomaisten mukaan tilanne maan eteläosassa on nyt paljon aiempaa parempi. Kuluneen viikon aikana tuli on tuhonnut tuhansia hehtaareja luonnonsuojelualuetta. Myös Italiassa on pidätetty ainakin kymmenen ihmistä palojen sytyttämisestä epäilyinä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme