Mainos
Mainos

Etelä-Euroopan metsäpalot talttumassa

Palomiehet ovat taistelleet Etelä-Euroopan metsäpaloja vastaan. Viranomaiset uskovat, että sade auttaa sammuttamaan palot lopullisesti.

Palomiehet ovat alkaneet saada hallintaan Etelä-Euroopan metsäpaloja. Ranskan Rivieralla liekit uhkasivat levitä Saint Tropez'n luksushuviloihin, mutta palomiehet saivat taltutettua tulen.

Viranomaiset evakuoivat palon takia noin neljätuhatta ihmistä. Tuli lähti leviämään Saint Tropez'n laitamilta eilen, kun rannikolla puhalsi voimakas tuuli. Metsää tuhoutui 56 hehtaaria, ja savu levisi Nizzaan saakka.

Espanjan metsissä riehuu valtoimenaan enää neljä paloa. Lisäksi palomiehet ovat sammuttaneet reilua pariakymmentä paloa, jotka on saatu hallintaan. Sammutustöitä helpottaa tuulen heikentyminen.

Sääennusteet lupaavat Luoteis-Espanjaan ja Portugaliin huomiseksi sadetta. Viranomaiset uskovat, että sade auttaa sammuttamaan palot lopullisesti.

Ympäristöasiantuntijoiden mukaan sade uhkaa huuhtoa tuhkaa mereen. Tuhka voisi vahingoittaa rapuja ja simpukoita Galician maakunnassa, joka tuottaa suuren osan Espanjan äyriäisistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme