Mainos
Mainos

Etelä-Kiinassa myrkytysvaroitus syanidivuodon jälkeen

Viranomaiset ovat varoittaneet ihmisiä myrkytysvaarasta Kiinassa sen jälkeen kun eteläkiinalaiseen jokeen pääsi vuotamaan suuri määrä syanidia.

Miljoonien ihmisten uskotaan voivan olla vaarassa tiheästi asutussa Guangdongin maakunnassa. Alueen asukkaita on varoitettu radiossa ja televisiossa juomasta joen vettä.

Kaliumsyanidia kuljettanut rekka syöksyi eilen Gui-jokeen Guangdongin ja Guangxin maakuntien rajalla. Viranomaisten ottamien näytteiden perusteella joen vesi on selvästi saastunut, ja näytteissä on ollut kuolleita kaloja. Joki johtaa lopulta Etelä-Kiinan mereen, mutta mitään todisteita myrkyllisen kemikaalin kulkeutumisesta pidemmälle ei vielä ole.

Etelä-Kiinan rannikolla sijaitseva Macao on lopettanut vedenoton Kiinan puolelta, ja asukkaita on kielletty tuomasta elintarvikkeita Kiinasta Macaoon. Hongkong puolestaan on ryhtynyt tarkistamaan Kiinasta tuotavia elintarvikkeita syanidin varalta.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme