Mainos
Mainos

Etelä-Korea ja Kiina syyttävät Japania ylireagoinnista

Japani ei ole muuttanut mielipidettään talouspakotteista Pohjois-Koreaa vastaan.

Kiina syyttää Japania ylireagoinnista Pohjois-Korean ohjuskiistassa. Japani luovutti viime viikolla YK:n turvallisuusneuvostolle esityksen päätöslauselmasta, jossa asetetaan Pohjois-Korealle pakotteita.

Kiinan mukaan kyseessä on ylireagointi, jonka seurauksena jännitteet voivat kasvaa ja Korean niemimaan vakaus vaarantua.

Myös Etelä-Korea on korottanut äänenpainojaan kutsumalla Japanin reagointia vastuuttomaksi. Sen mukaan eteläisen naapurin reaktiot ovat osoitus entisajan koloniaaliseen vallan laajentumishengestä.

- On erittäin vakavaa, että Japanin hallituksen ministerit ovat maininneet ennalta ehkäisevien iskujen mahdollisuuden Korean niemimaalla ja sotilaallisen voimankäytön oikeutuksen, Etelä-Korean presidentin kanslian lausunnossa sanotaan.

Japani on aiemmin sanonut, että on tarpeellista tutkia, mitä tarvitsee tehdä japanilaisten suojelemiseksi. Maassa on puhuttu ennalta ehkäisevien sotilaallisten toimien mahdollisuudesta.

Etelä-Korea on painottanut ohjuskiistan ratkaisua diplomaattisin keinoin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme