Mainos
Mainos

Etelä-Korea pelkää mers-viruksen levinneen uuteen sairaalaan

Etelä-Korea pelkää jopa satojen ihmisten altistuneen mers-virukselle uudessa sairaalassa Soulin kaupungissa.

Viruksen pelätään levinneen uuteen sairaalaan 70-vuotiaan naisen mukana, joka oli vieraillut mers-tartunnan saaneen potilaan luona toisessa sairaalassa.  

Maan terveysviranomaisen mukaan viranomaiset pyrkivät tällä hetkellä löytämään ja eristämään ihmiset, joiden kanssa nainen oli tekemisissä.

Mers on tappanut Etelä-Koreassa kaikkiaan 31 ihmistä ja tartunta on todettu 182:lla. Todettujen tartuntojen määrä on noussut yhdellä sitten perjantaiaamun, kun 27-vuotiaan sairaanhoitajan todettiin sairastuneen virukseen. Tartunnan saaneista 90 on toipunut ja 61 on edelleen hoidettavana. Heistä 13:n kerrotaan olevan kriittisessä tilassa. Lähes 2 500 ihmistä on eristyksissä tartuntaepäilyn takia.  

Suurin osa Etelä-Koreassa mersiin kuolleista potilaista on ollut jo tartunnan saatuaan heikkokuntoisia aiempien sairauksien tai korkean iän vuoksi. Mers on koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektio, johon kuolee yli kolmannes sairastuneista. Taudin uskotaan levinneen Etelä-Koreaan toukokuussa liikemiehen mukana Saudi-Arabiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme