Mainos
Mainos

Etelä-Korea valmistelee sovitteluratkaisua ydinasekiistassa

Etelä-Korean presidentiksi valittu Roh Moo-Hyun kertoi tänään valmistelevansa sopimusta Pohjois-Korean ydinasekiistan ratkaisemiseksi. Sovitteluratkaisu on valmis myöhemmin tässä kuussa.

-Etelä-Korea valmistelee sovitteluratkaisua, jossa sekä Yhdysvaltain presidentti George Bushille ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilille ehdotetaan myönnytysten tekemistä, kertoo Rohia edustanut Lim Chae-Jung televisiossa.

Chae-Jungin mukaan sopimusta esitetään tammikuun puolessa välissä. Roh valittiin Etelä-Korean presidentiksi viime kuussa ja hän astuu virkaansa ensi kuussa.

-Presidentiksi valittu Roh pitää ydinasekiistaa elämän ja kuoleman kysymyksenä Korean kansalle ja lähestyy kysymystä hyvin varovaisesti. Tästä syystä hän on tavannut asiantuntijoita ja keskustellut hallituksen jäsenten kanssa heidän mielipiteistään, Lim sanoo.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Etelä-Koreassa uskotaan, että Yhdysvallat haluaa nimenomaan Etelä-Korean toimivan välittäjänä ydinasekiistassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme