Mainos
Mainos

Etelä-Korealta 50 000 tonnia viljaa Pohjois-Koreaan

Etelä-Korea lähettää 50 000 tonnia viljaa ruokapulan koettelemaan Pohjois-Koreaan, kertoivat eteläkorealaiset viranomaiset maanantaina. Etelä-Korea on valmis myös lisäämään apuaan.

Etelä-Korean mukaan avun toimittamiseen päädyttiin Pohjois-Korean elintarvikepulan vuoksi siitä huolimatta, että Etelä-Korealla on omiakin talousvaikeuksia. Apu toimitetaan YK:n elintarvikeohjelman WFP:n kautta. Myös lisäapua voidaan harkita, jos Pohjois-Korea tätä toivoo.

WFP vetosi alkuvuodesta kansainväliseen yhteisöön, jotta se toimittaisi kaikkiaan yli 370 miljoonan dollarin arvosta apua Pohjois-Korealle. Avuntarve on lähes kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Pohjois-Korea ilmoitti viikko sitten, että maan ruokavarastot ovat loppumassa kokonaan jo maaliskuun kuluessa. Etelä-Koreassa on kuitenkin suhtauduttu epäilevästi tähän ilmoitukseen. EU lähettää huhtikuussa ainakin 58 miljoonan dollarin edestä elintarvikeapua Pohjois-Koreaan.

Yhdysvallat kertoi viime viikolla, että sen jo aiemmin lupaamaan noin 75 miljoonan dollarin apuun ei ole tulossa lisäystä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme