Mainos
Mainos

Etelä-Korean energiayhtiöissä yleislakko

Rautateiden sekä kaasu- ja voimayhtiöiden työntekijät aloittivat yksityistämissuunnitelmia vastustavan yleislakon aikaisin tänä aamuna Etelä-Koreassa. Maan hallitus pitää lakkoa laittomana. Paikallisen televisiokanavan mukaan viranomaiset ovat määränneet pidätettäväksi 37 lakkojohtajaa.

Kaasutyöntekijät irtautuivat lakosta pian sen alkamisen jälkeen, kun hallitus ja alan ammattiliitto sopivat yksityistämisen aikataulua koskevista neuvotteluista Lakon takia liikenne puuroutui, kun suuri osa junavuoroista peruuntui. Mellakkapoliisi komennettiin vartioimaan voimalaitoksia sähkön- ja kaasunsaannin turvaamiseksi. Hallitus myös patisti ammattiliittoon kuulumattomia työntekijöitä töihin voimalaitoksiin.

Valtio pyrkii yksityistämisellä uudistamaan pahasti velkaantuneita valtionyhtiöitä. Ammattiliitot pelkäävätkin sen johtavan joukkoirtisanomisiin. Lakolla pyritään myös lyhentämään työaikaa. Monet korealaisista tekevät kuusipäiväistä työviikkoa ja heidän työaikansa kuuluu pisimpiin maailmassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme