Mainos
Mainos

Etelä-Korean Roh: Virkasyyte tarpeeton

Etelä-Korean presidentti Roh Moo-hyun ei pidä viime viikolla tapahtunutta vaalilain rikkomustaan niin vakavana, että häntä vastaan voitaisiin nostaa virkasyyte. Etelä-Korean kaksi pääoppositiopuoluetta taas vakuuttaa, että ne jatkavat virkasyytteen ajamista.

Etelä-Korean keskusvaalilautakunta päätti viime viikolla, että Roh oli rikkonut vaalilakia tukemalla tiettyä puoluetta, mikä ei ole sallittua. Keskusvaalilautakunta ei kuitenkaan vaatinut rangaistusta presidentille.

Roh sanoi MoneyToday -verkkosivuston haastattelussa, että opposition vaatimukset virkasyytteestä menevät liian pitkälle. Roh vakuutti myös suojelevansa perustuslakia opposition hyökkäyksiä vastaan. Kahden oppositiopuolueen johtajat sanoivat kuitenkin Yohap-uutistoimiston mukaan, että ne aikovat antaa lakiesityksen virkasyytteestä yksikamarisen kansalliskokouksen käsiteltäväksi jo huomenna.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme