Mainos
Mainos

Etelä-Korean turmalaivan kapteeni: Varoituksiani ei huomioitu

Etelä-Korean turmalaivan kapteeni sanoo, että hänen varoituksiaan onnettomuusaluksen kehnosta merikelpoisuudesta ei huomioitu.

Laivan vakituinen kapteeni, joka ei ollut aluksella onnettomuuden sattuessa, kertoo varoittaneensa varustamoyhtiötä Sewol-aluksen vakavista vakausongelmista.

Chonghaejin-varustamo osti vuonna 1994 valmistuneen aluksen Japanista kaksi vuotta sitten ja rakensi aluksen kolmannelle, neljännelle ja viidennelle kannelle lisää matkustajahyttejä.

Kapteenin mukaan muutokset vaikuttivat laivan tasapainoon ja heikensivät sen merikelpoisuutta. Varoitukset kuitenkin sivuutettiin varustamoyhtiössä, kapteeni kertoi kuulusteluissa.

Onnettomuuden jäljiltä on löydetty tähän mennessä 210 ruumista, ja 92 henkeä on edelleen kateissa.

Kaksi viikkoa sitten kaatuneella onnettomuusaluksella oli 476 henkeä, joista suurin osa oli kouluretkellä olleita lukiolaisia.

Onnettomuuden syy on edelleen hämärän peitossa, mutta asiantuntijat ovat arvioineet, että laivan lasti on saattanut liikkua jyrkän käännöksen seurauksena, mikä sai laivan kallistumaan hallitsemattomasti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme