Mainos
Mainos

Eloonjääneiden etsimistä turmalaivasta jatketaan - lähes 300 edelleen kateissa

Etelä-Korean edustalla jatketaan eloonjääneiden etsimistä uponneesta matkustajalaivasta. Pelastusmiehistöt koputtelevat laivan runkoa löytääkseen hengissä olevia ihmisiä mahdollisista ilmataskuista.

Toiveet eloonjääneiden löytämisestä hupenevat kuitenkin hetki hetkeltä. 

Eilisen turman jälkeen on edelleen kadoksissa noin 290 ihmistä. Lisäksi 179 ihmistä on pelastettu ja yhdeksän ihmisen on vahvistettu kuolleen. Suurin osa laivan matkustajista oli teini-ikäisiä lukiolaisia.

Omaiset syyttävät hallitusta ja viranomaisia hidastelusta pelastustöissä. Eilen illalla joukko vanhempia vuokrasi omilla rahoillaan veneen ja sukeltajan vauhdittaakseen etsintöjä.

Epätoivo uutisia odottavien vanhempien joukossa kasvaa. Reutersin haastattelema äiti Park Yung-suk kertoi nähneensä tyttärensä opettajan ruumiin rannassa aamulla.

-Jos voisin opettaa itseni sukeltamaan, hyppäisin veteen ja yrittäisin löytää tyttäreni, Park sanoi.

Turman syy on toistaiseksi epäselvä. Sää alueella oli hyvä, eikä merenkäynti ollut kovaa. Laivalla olleet kertoivat kuulleensa kovan äänen ennen kuin alus pysähtyi, mikä viittaisi karilleajoon.

Alus oli matkalla noin sadan kilometrin päässä mantereesta sijaitsevalle Jejun saarelle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme