Mainos
Mainos

Etelä-Koreassa mers-kuolemien määrä kasvaa yhä – naapurimaat varuillaan

Etelä-Koreassa uusia potilaita on jälleen menehtynyt vaaralliseen mers-virustautiin. Uusien todettujen tartuntojen myötä sairastuneiden määrä on noussut yli sadan.

Maan terveysviranomaiset kertovat kahdesta uudesta kuolemantapauksesta ja 13 uudesta vahvistetusta tartunnasta. Terveysviranomaisten mukaan kaikki uudet tartunnat on todettu sairaaloissa hoidossa olleilla potilailla.  

Sairastuneita on nyt tiettävästi yhteensä 108. Tautiin on kuollut yhdeksän ihmistä.  

Etelä-Koreassa mersin leviämistä on yritetty hillitä laajoilla, lähes kolmeatuhatta ihmistä koskevilla, karanteeneilla. Maan hallitus on päättänyt, että valtio maksaa kaikki mers-testeistä ja todettujen tartuntojen hoitamisesta koituvat kulut, kertoo eteläkorealainen Chosun Ilbo -lehti.

Koronaviruksen aiheuttama mers on vakava hengitystieinfektio, jota tavataan yleensä erityisesti Lähi-idässä. Mersiin sairastuneista kuolee jopa yli kolmannes.  

Etelä-Korean mers-aalto sai alkunsa toukokuussa, kun liikemies toi tartunnan mukanaan Lähi-idän matkalta.    

Naapurit varotoimiin

Etelä-Korean naapurissa Japanissa terveysministeriö kaavailee varotoimia mahdollisten mers-tartuntojen varalta. Asiasta kertoo The Japan Times.   

Terveysministeriön mukaan sairaaloihin on laadittu toimintaohjeet mers-tapausten varalta. Lisäksi ihmiset, joiden epäillään joutuneen tekemisiin sairastuneiden kanssa, aiotaan asettaa tarkkailuun.  
Monet suuret japanilaisyritykset puolestaan ovat kehottaneet työntekijöitään välttämään liikematkoja Etelä-Koreaan, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK. Työntekijöitään ovat varoittaneet ainakin Sony, Honda ja Mitsubishi Electric. Ricoh puolestaan kehottaa työntekijöitään välttämään paitsi Etelä-Koreaan myös Kiinaan ja Lähi-itään matkustamista mersin takia.  

Japani on käskenyt lähetystöään ja konsulaattiaan Etelä-Koreassa pitämään maassa oleskelevat japanilaiset ajan tasalla Etelä-Korean mers-tilanteesta.  

Hong Kongissa asukkaita on kehotettu välttämään turhaa matkustamista Etelä-Koreaan, ja paikalliset matkanjärjestäjät ovat peruneet ryhmämatkansa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme