Mainos
Mainos

Etelä-Ossetian selkkaus leimahti ankariksi taisteluiksi

Venäjän pääministeri Vladimir Putin uhkaa Georgiaa vastatoimilla sen hyökättyä Etelä-Ossetiaan. Putin syyttää Georgiaa hyökkäystoimista Etelä-Ossetiassa, missä taistelut kiihtyivät viime yönä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kolme venäläistä pommikonetta on tunkeutunut Georgian ilmatilaan. Georgian sisäministeriön edustajan mukaan yksi koneista on pudottanut kaksi pommia lähelle poliisiasemaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan useita venäläisiä rauhanturvaajia on kuollut Georgian tykistön iskettyä heidän tukikohtaansa Etelä-Ossetian pääkaupungissa Tskhinvalissa.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili syyttää Venäjää laajamittaisesta sotilasoperaatiota Georgiaa vastaan. Hän on julistanut armeijan yleisen liikekannallepanon.

Georgia ei aio taipua vetoomuksiin uudesta tulitauosta. Taistelujen lopettamista ovat vaatineet EU ja Yhdysvallat. Eilinen tulitauko rikkoontui Georgian mukaan separatistitaistelijoiden hyökättyä Etelä-Ossetian georgialaiskyliin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme