Mainos
Mainos

KUVAT: Etelä-Ruotsi tulvii - bussit hukkumaisillaan alikulkutunneliin

Etelä-Ruotsia piiskaavat kovat rankkasateet ja niiden nostattamat tulvat. Malmössä kaikki kaupungin bussiliikenne on pysäytetty toistaiseksi rankkasateiden takia.   

Ruotsin ilmatieteenlaitos on antanut sateista varoituksen, joka koskee lähes koko Skånen aluetta. Poliisi kehottaa ihmisiä myös välttämään ulkona liikkumista.  

Malmössä useat tiet ovat hautautuneet veden alle. Ainakin yksi linja-auto jouduttiin evakuoimaan, kun vesi nousi lähes kattoon saakka sen ajettua alikulkutunneliin. 

- Saimme puhelinsoiton ihmiseltä, joka sanoi joutuneensa uimaan pois autostaan, sanoo Stephan Söderholm Skånen poliisista.  

Kovat sateet ovat päässeet yllättämään pelastusviranomaiset.  

- Tämä tuli todella nopeasti, tästä ei ole annettu etukäteen mitään säävaroitusta, sanoi pelastusviranomainen Mats Nilsson sanomalehti Sydsvenskanille. 

Rajuilma koettelee myös Tanskaa. Kööpenhaminassa autoja on hautautunut vesimassojen alle.  

Sateiden arvioidaan heikentyvän tämän päivän aikana.  

Ei tulossa Suomeen

Suomen Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala arvioi, että Skånea vaivaava saderintama on hyvin paikallinen.

- Sadealue näyttää kapealta ja paikallaan pysyvältä. Ei ihme, jos sitä on ollut vaikea ennustaa.  

Mustalan mukaan rankkasateet eivät ole näillä näkymin liikkumassa kohti Suomea.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme