Mainos
Mainos

Etelä-Sudanin kriisissä jo tuhansia kuolleita

Etelä-Sudanissa kiihtyvä konflikti on YK:n arvion mukaan vaatinut jo tuhansien ihmisten hengen. Aiemmin kuolleita on arvioitu olevan joitain satoja.

YK on varoittanut, että kaksi ja puoli vuotta sitten itsenäistynyt Etelä-Sudan on täysimittaisen sisällissodan partaalla. Hallituksen joukkojen ja entisen pääministerin johtamien kapinallisten yhteenotot ovat kiihtyneet viime viikkoina.

YK:n mukaan konflikti on saanut enenevissä määrin etnisiä piirteitä. Presidentti Salva Kiir kuuluu nuer-heimoon, kun taas kapinaa johtava entinen pääministeri Riek Machar on dinka.

Silminnäkijät ovat kertoneet, että ihmisiä on tapettu ja raiskattu sen perusteella, mihin heimoon he kuuluvat. Etelä-Sudanista on paljastunut myös useita joukkohautoja.

Länsivallat ja muut Itä-Afrikan valtiot ovat yrittäneet välittää neuvotteluja osapuolten välillä kriisin ratkaisemiseksi. YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan äänestävän vielä tänään lisäjoukkojen lähettämisestä Etelä-Sudaniin.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon haluaa nostaa rauhanturvaajien määrää maassa vähintään 5500:lla. Nykyään heitä on maassa 6700.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme