Mainos
Mainos

Etelävaltioiden lipun kieltämistä ajava lakiesitys etenee

Yhdysvalloissa Etelä-Carolina on hyväksynyt lakiesityksen, joka kieltää etelävaltioiden lipun käyttämisen osavaltion hallintoalueilla.  

Edustajainhuone hyväksyi lakiesityksen tänään 13-tuntisen keskustelun jälkeen. Osavaltion senaatti oli jo aiemmin hyväksynyt esityksen ylivoimaisella enemmistöllä.  

Seuraavaksi esitys menee allekirjoitettavaksi kuvernööri Nikki Haleylle. Haley todennäköisesti allekirjoittaa lakiesityksen myöhemmin tänään.  

Kiistelty etelävaltioiden lippu on monille orjuuden ja rasismin symboli. Lipun puolustajat taas pitävät sitä etelävaltioiden kulttuuriperintönä.  

Lakiesitys tuli ensimmäisen kerran käsiteltäväksi maanantaina, alle kolme viikkoa sen jälkeen, kun yhdeksän tummaihoista kuoli kirkkoampumisessa Charlestonissa Etelä-Carolinassa. Tapauksesta syytettynä on 21-vuotias Dylann Roof, joka halusi aloittaa rotusodan.  

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi kaksi viikkoa sitten uhrien muistotilaisuudessa, että lippu on muistuttanut monia, niin mustia kuin valkoisia, systemaattisesta alistuksesta ja rasistisesta sorrosta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme