Mainos
Mainos

Etiopia hyväksyy rauhansuunnitelman

Etiopia ilmoittaa hyväksyvänsä rauhansuunnitelman, jonka on määrä lopettaa Etiopian ja Eritrean kaksi vuotta jatkunut sota. Etiopian pääministeri Meles Zenawi ilmoitti, että Etiopian hallitus on hyväksynyt Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n esittämän rauhansuunnitelman. OAU:n rauhansuunnitelmassa kehotetaan Eritreaa ja Etiopiaa aloittamaan tulitauko ja luomaan 25 kilometrin levyinen puskurivyöhyke maiden joukkojen välille.

Eritrea on jo aiemmin ilmoittanut, että se hyväksyy OAU:n rauhansuunnitelman. Eritrea on viime viikkoina kärsinyt huomattavia tappioita maitten sodassa. Eritrealaiset sotilaat ovat joutuneet vetäytymään maitten väliseltä kiistellyltä alueelta, jonka eritrealaiset olivat vallanneet sodan alettua toukokuussa 1998. OAU:n rauhansuunnitelman edellyttämä puskurivyöhyke perustetaan Eritrean alueelle. Puskurivyöhykkeelle on määrä sijoittaa YK:n rauhanturvajoukkoja.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme