Mainos
Mainos

Etiopialaismies peri isänsä työt ja nyt hänet tunnetaan hyeenamiehenä – ruokkii petoja suusta suuhun

Itäisessä Etiopiassa sijaitsevassa Hararin kaupungissa kuljeskelee öisin nälkäisiä hyeenoita, jotka etsivät itselleen ruokaa. Hararin asukkaat eivät kuitenkaan ole peloissaan, koska kaupungin palkkalistoilla työskentelee hyeenamies.

Abbas Yusuf, hyeenamiehes, oppi hyeenojen ruokkimiseen tarvittavat taidot isältään Yusuf Mume Sallehilta. Isä ruokki hyeenoja 45 vuotta ennen kuin siirsi tehtävän pojalleen 13 vuotta sitten.

– Hyeenat eivät ole hyökänneet ihmisten kimppuun kertaakaan sen jälkeen, kun isäni alkoi ruokkia niitä. Paitsi jos joku vahingoitti niiden pentuja, Abbas Yusuf kertoi Reutersille.

Hararissa on useita antiikkisia moskeijoita, jotka vetävät turisteja puoleensa. Turistien huomio on myös kiinnittynyt kaupungin hyeenamieheen.

Hän pyrkii lisäämään turistien luottamusta hyeenoihin ruokkimalla hyeenat suoraan suullaan.

– Olen etuoikeutettu, että saan työskennellä näiden väärinymmärrettyjen eläinten parissa.

Yusufin mukaan hyeenat eivät ole niin vaarallisia kuin yleensä uskotaan. Hänellä on itsellään hyeenan pentukin.

Kaupungissa liikkuvat hyeenat Yusuf on nimennyt nimeltä. Yhden nimi on Hairy ja yksi on Lazy. Nimet tulevat hyeenojen luonteenpiirteiden mukaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme