Mainos
Mainos

Etsitty Hizbollah-johtaja kuoli pommi-iskussa Syyriassa

Yhdysvaltojen vuosikausia etsimä korkea-arvoinen Hizbollah-johtaja Imad Mughnijah on kuollut pommi-iskussa Syyriassa. Libanonin Hizbollah-liikkeen mukaan Mughnijah sai surmansa autopommin räjähdyksessä myöhään eilisiltana Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa.

Yhdysvallat oli luvannut viiden miljoonan dollarin palkkion Mughnijahin kiinnisaamiseksi. Hizbollah-johtajaa syytettiin mm. Yhdysvaltain ja Israelin suurlähetystöihin 1980- ja 1990-luvuilla tehdyistä iskuista, joissa sai surmansa satoja ihmisiä. Hänellä epäiltiin myös olleen yhteyksiä Iranin tiedustelupalveluun.

- Maailma on parempi paikka ilman häntä. Hän oli kylmäverinen tappaja, joukkomurhaaja ja terroristi, joka on vastuussa lukemattomien viattomien henkien menetyksestä, kommentoi Mughnijahin kuolinuutista Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Sean McCormack.

Kukaan ei ilmoittautunut iskun tekijäksi. Hizbollah sekä Iran syyttivät veriteosta Israelia, joka kiisti syytteet.

Ennen kuolemaansa Mughnijah oli ollut maan alla yli kaksi vuosikymmentä. Hänen huhuttiin jopa leikkauttaneen kasvojaan etsijöidensä hämäämiseksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme