Mainos
Mainos

Etsitty sotarikollinen oikeuden eteen

Kroatian viranomaiset ovat luovuttaneet sotarikoksista epäillyn bosnialaisen kroaatin Mladen Naletilicin Haagin kansainväliselle sotarikostuomioistuimelle.

Haagin kansainvälinen sotarikostuomioistuin

Luovutuksesta ilmoitti Kroatian oikeusministeri Stjepan Ivanisevic. -Tällä hetkellä Naletilic on matkalla Haagiin erityislennolla, kertoi oikeusministeri puolen päivän aikaan Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa.

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuin (ICTY) asetti Naletilicin poissaolevana syytteeseen joulukuussa 1998. Häntä syytetään rikoksista ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksista Bosnian sisällissodan aikana 1993-94.

Naletilic pidätettiin Kroatiassa 1997. Hän oli pidätettynä viime syksyyn, jolloin hän joutui sairaalaan Zagrebissa. Naletilicin lääkärit kertoivat aiemmin, että Naletilic ei voisi terveyttään vaarantamatta lentää Haagiin.

Tammikuussa valtaan tullut Kroatian uusi hallitus on luvannut parantaa olla yhteistyötä Haagin sotarikostuomioistuimen kanssa. Edesmenneen presidentti FranjoTudjmanin aikana yhteistyö oli monasti kitkaista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme