Mainos
Mainos

Etyj-alueen ihmisoikeudet huolettavat yhä

Ihmisoikeustilanne Euroopassa on yhä synkkä. Tuoreen raportin mukaan räikeimmät ihmisoikeusloukkaukset tapahtuvat Tshetsheniassa, Valko-Venäjällä sekä Keski-Aasian maissa.

Ihmisoikeustilanne on Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestön alueella yhä synkkä perusoikeuksien ja demokratiakehityksen kannalta, arvioidaan Kansainvälisen Helsinki-liiton (IHF) viime vuotta koskevassa raportissa.

Vuosiraportin mukaan alueen räikeimmät ihmisoikeusloukkaukset liittyvät Tshetshenian konfliktiin. Vakavia ongelmia on myös Keski-Aasian maissa ja Valko-Venäjällä, missä valta on keskittynyt yhdelle ihmiselle tai pienelle piirille.

Raportissa pidetään huolestuttavana sitä, että useissa maissa on kansalaisten perusvapauksia rajoitettu terrorismin vastaisen sodan ja järjestyneen rikollisuuden torjunnan varjolla.

Suomen kohdalla raportissa kiinnitetään huomiota kiinniotettujen olosuhteisiin, karkotusmenettelyihin ja yksityisyyden suojaan liittyviin ongelmiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme