Mainos
Mainos

Etyj: Armenian vaaleissa pientä vilppiä

Kansainväliset tarkkailijat sanoivat tänään, että Armenian presidentinvaalien toisella kierroksella esiintyi vilppiä, joka ei kuitenkaan vaikuttanut itse vaalitulokseen.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön mukaan vaalijärjestelyt eivät kaikkialla maassa vastanneet Armenian etukäteen antamia sitoumuksia. Puutteet eivät kuitenkaan olleet niin suuria, että ne asettaisivat vaalien tuloksen kyseenalaiseksi, Etyj totesi lausunnossaan.

Järjestön mukaan huomattavaa parannusta oli tapahtunut sitten vuonna 1996 pidettyjen vaalien, joissa väärinkäytökset olivat huomattavasti räikeämpiä.

Maanantaina pidettyjen vaalien voittajaksi on selviytynyt pääministeri Robert Kotsharian. Kun äänet oli tänään saatu miltei kaikista vaalipiireistä, Kotsharian oli saanut lähes 60 prosenttia äänistä. Vastaehdokas, entinen kommunistijohtaja Karen Demirtshian oli kerännyt runsaat 40 prosenttia annetuista äänistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme