Mainos
Mainos

Etyj: Ihmiskauppa lisääntyy Euroopassa

Ihmiskaupan uhrien määrästä ei ole tilastoja, mutta heitä on arviolta miljoonia. Suurin ryhmä on prostituutioon pakotetut tytöt.

Ihmiskauppa lisääntyy Euroopassa ja nykylainsäädännön puitteissa sitä vastaan on vaikeaa taistella, todettiin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin kokouksessa Wienissä.

Etyjin ihmiskauppavaltuutetun Eva Biaudet'n mukaan tämä nykyaikainen orjuudenmuoto on eräiden tilastojen mukaan jo toiseksi tärkein rahasampo maailmassa.

Puuttuvan lainsäädännön lisäksi ihmiskaupan vastaisessa taistelussa yksi suurimpia esteitä on tiedon puute. Uhrien määristä ei ole tilastoja, mutta heitä arvioidaan olevan miljoonia. Suurin ryhmä on prostituutioon pakotetut nuoret tytöt.

Biaudet'n mukaan on lisäksi olemassa viitteitä siitä, että Euroopasta on kehittymässä lapsipornografian tärkeä tuotantoalue.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme