Mainos
Mainos

ETYJ kehuu Ukrainan vaaleja

Ukrainan vaaleja tarkkaillut ETY-järjestö pitää maan viikonloppuna pidettyjä vaaleja avoimina ja vaalitaistelua asiallisena. Järjestön mukaan vaalit täyttivät pääosiltaan demokratian periaatteet.

Ukrainassa järjestettiin ennenaikaiset vaalit, jotta presidentti Viktor Jushtshenkon ja pääministeri Viktor Janukovitshin valtataistelun aiheuttama pattitilanne saataisiin ratkaistuksi. Ensimmäiset tulokset lupailevat voittoa presidentin puolueelle.

ETYJ kuitenkin esittää huomautuksia uudesta vaalilaista, joka epäsi joiltakin äänestäjiltä vaalikelpoisuuden, ja myös vaalilistoissa oli epäselvyyksiä. Tarkkailijoiden huomautuksista huolimatta kaikkia ongelmia ei pystytty ratkaisemaan, mutta tarkkailijaryhmää johtanut Adrian Severin sanoi, että vallanpitäjillä oli selkeä tahto täyttää kansainväliset vaatimukset. Epäselvyyksien ei uskota vaikuttaneen itse vaalitulokseen.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme