Mainos
Mainos

Etyj: Molemmat osapuolet rikkovat aselepoa Kosovossa

Sekä serbit että albaanit rikkovat Kosovossa lokakuussa voimaan tullutta aselepoa, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj sanoi tänään.

Viime päivinä sattuneissa yhteenotoissa ja tuntemattomien tekemissä iskuissa on kuollut kaksitoista albaania. Heistä kahdeksan kuoli tulitaistelussa jugoslavialaissotilaiden kanssa Albanian rajan lähellä eilen.

Päivää aiemmin kolme miestä sai surmansa, kun heidän autonsa joutui tulituksen kohteeksi Kosovon pääkaupungissa Pristinassa. Yksi uhreista kuului Kosovon vapautusarmeijan UCK:n johtoon.

On epätodennäköistä, että Kosovon tilanne pääsee rauhoittumaan, sillä albaanit ovat uhanneet kostaa omiensa kuoleman.

Kosovossa on kuollut yli 1500 ihmistä sen jälkeen, kun taistelut serbijoukkojen ja Kosovon vapautusarmeijan välillä puhkesivat viime helmikuussa. Noin 250000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Serbien hallitsema Jugoslavia joutui lopettamaan taistelut kansainvälisen painostuksen vuoksi lokakuussa. Haurasta rauhaa valvoo parituhatta Etyjin tarkkailijaa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme