Mainos
Mainos

Etyj-tarkkailijat vapautettiin Ukrainassa

Etyj:n tarkkailijat on vapautettu Ukrainassa Slovjanskissa, kertoo venäläinen Ria Novosti -uutistoimisto. 

Tiedon antoi presidentti Vladimir Putinin erikoislähettiläs Vladimir Lukin. Lukinin mukaan kaikki 12 tarkkailijaa, jotka olivat hänen listallaan, on vapautettu.  

Myös separatistijohtaja Vjatseslav Ponomarjov vahvisti myöhemmin, että ryhmän jäsenet on vapautettu ehdoitta. Ryhmässä on mukana sekä eurooppalaisia tarkkailijoita että ukrainalaisia.

– Kuten lupasin jo aikaisemmin, juhlimme syntymäpäivääni eilen, ja sen jälkeen he lähtivät. Kuten sanottua, he olivat vieraitani, Ponomarjov selitti.

Yhteensä kahdeksan tarkkailijan ryhmä siepattiin viime viikolla, mutta separatistit vapauttivat myöhemmin yhden ruotsalaistarkkailijan terveyssyistä. Vielä ei ole täysin selvää, keitä muita vapautettujen joukossa oli, mutta ryhmän mukana on liikkunut ainakin yksi tulkki.

Ponomarjovin mukaan Lukinin vierailu Itä-Ukrainaan oli tärkein syy sille, että ryhmä vapautettiin. Länsimaat ovat kritisoineet voimakkaasti Venäjää siitä, ettei se ole käyttänyt vaikutusvaltaansa tarkkailijoiden saamiseksi vapaaksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme