Mainos
Mainos

Etyj tukee Serbian oppositiota

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj lisäsi tänään Serbian presidenttiin Slobodan Miloseviciin kohdistamaansa painostusta. Etyj vaati Milosevicia menemään yksittäisiä myönnytyksiä pidemmälle ja tunnustamaan opposition paikallisvaalivoiton kokonaisuudessaan.

Vaalilautakunnat tunnustivat tiistaina opposition Zajedno-liiton voitot Belgradissa ja Nisissä. Lautakunnat kuitenkin painottivat, että tulokset ovat alustavia ja niistä voidaan valittaa lauantaihin asti.

EU:n parlamentti kehotti torstaina Euroopan unionia ja sen jäsenmaita jäädyttämään suhteet Serbiaan, kunnes maassa ryhdytään demokraattisiin uudistuksiin.

Parlamentin mukaan Milosevicin tulee julkisesti hyväksyä Etyjin marraskuisia paikallisvaaleja koskeva raportti ja taata riippumattomien tiedotusvälineiden toimintamahdollisuudet. Etyjin raportissa suositeltiin Serbian hallitusta tunnustamaan opposition voitot neljässätoista kaupungissa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme