Mainos
Mainos

Etyj tuomitsee Venäjän tunnustuksen

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb tuomitsee jyrkästi Venäjän antaman tunnustuksen Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyydelle.

Stubb sanoo lausunnossaan, että Georgiasta irti pyrkivien alueiden tunnustaminen itsenäisiksi rikkoo Etyjin perusperiaatteita.

Stubb painotti, että Venäjä on Etyj-maana sitoutunut kunnioittamaan myös Georgian suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Stubb sanoi illansuussa Helsingissä toimittajille, että Etyjin lyhyen aikavälin tavoitteena on pitää kiinni Ranskan johdolla solmitusta tulitauosta. Pitkällä tähtäimellä on ryhdyttävä neuvottelemaan siitä, miten alueelle saadaan kansainvälisiä rauhanturvaajia, Stubb sanoi.

Stubb kertoi itsenäisyystunnustuksen tulleen pienenä yllätyksenä, koska varmuutta Venäjän hallituksen kannasta ei ole ollut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme