Mainos
Mainos

Etyj vaatii Jugoslavian-pakotteita

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaarikot vaativat, että Yhdysvallat ja Euroopan unioni ryhtyvät Jugoslavian vastaisiin talouspakotteisiin Kosovon tilanteen vuoksi.

Parlamentaarinen yleiskokous tuomitsi julkilausumassaan "aseellisen sorron, jota Jugoslavian johto harjoittaa Kosovon albaaniväestöä kohtaan mm. pommittaen ja hajottaen kyliä".

Julkilausuman mukaan sotilasliitto Nato voisi YK:n turvallisuusneuvoston luvalla ryhtyä myös aseellisiin toimiin. Venäjän delegaatio ei yhtynyt yleiskokouksen julkilausumaan. Delegaatioon kuuluneen äärikansallisten johtajan Vladimir Zhirinovskin mukaan "albaaneilla ei ole Kosovoon historiallista oikeutta".

Etyjin parlamentaarinen yleiskokous päätti nelipäiväisen neuvonpitonsa tänään. Parlamentaarinen yleiskokous lähettää omia valtuuskuntiaan alueille, joilla on havaittu ongelmia ja kiinnittää huomiota erityisesti ihmisoikeuksiin, vähemmistökysymyksiin, taloudelliseen yhteistyöhön ja tiedotusvälineiden toimintavapauteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme